Skip to main content

2 Personen
1 passie

En deze passie willen we met jullie delen. Niet alleen door de wijn te verkopen maar ook om onze kennis met jullie te delen.

26 april 2015 hebben onze wijnwinkel , Wijnhandel van Dijk, geopend in Schiedam aan de Schiedamseweg 22

Vanaf 22 september 2020 zijn wij verhuisd naar de ….  Schiedamseweg 33

Het verhaal achter de gezichten

Wilt u meer weten over ons? Lees ons verhaal en leer ons wat beter kennen.

Marcel van Dijk

Heeft u advies nodig of suggesties aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via info@wijnhandelvandijk.nl

Mijn passie voor wijn is begonnen in ons eigen restaurant wat wij van 1993 tot 1998 hebben gerund. Na de verkoop van onze zaak had ik het geluk om aan de slag te gaan bij Ernest & Julio Gallo uit California. De wijnen van de Gallo broers heb ik verkocht in geheel Europa waarbij met name de Gallo wijnen uit Sonoma voortreffelijk zijn. Na wat omzwervingen langs Nederlandse Distributeurs hebben wij de stoute schoenen aangetrokken om Wijnhandel van Dijk te beginnen met als doelstelling, wijnen naar de consument te brengen met zo min mogelijk tussenschakels (waardoor de flessen betaalbaar blijven). Ik ben heel trots op ons assortiment onze winkel en
onze website en hoop u op regelmatige basis te kunnen verrassen met nieuwe wijnen. Heeft u advies nodig of suggesties aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via info@vandijkwijnhandel.nl

Marina van Dijk

Ik nodig u uit met ons via de site mee te gaan op wijnontdekkingsreis.

Tijdens mijn studie heb ik verschillende banen in de horeca gehad in Maassluis. Doordat de eigenaar van Bistro de Lantaern zeer gepassioneerd was over wijn en spijs, ben ik aangestoken met dit virus! Ik hou van lekker eten en daar past een goed glas wijn bij. Ik ben mij hierin gaan verdiepen. Tijdens het runnen van ons restaurant Bistro d’Artagnan in Vlaardingen, heb ik verschillende cursussen gedaan en uiteindelijk de Vinologie opleiding om mijn kennis te vergroten.

Na de verkoop van de zaak en inmiddels in een rustige kantoorbaan, bleef de interesse voor het proeven en inkopen van mooie wijnen bestaan en ben ik een webwinkel (www.online-wijnwinkel.nl) begonnen. Zo kon ik bijzondere, onbekende en lekkere betaalbare wijnen delen met anderen. Door de jaren heen zijn wij veel op vakantie geweest in wijngebieden, gewoon omdat dat heerlijk is. Wij worden heel gelukkig van het zien van zoveel wijnstokken en proeven bij het wijnhuis zelf. Zo kwamen wij o.a. in aanraking met een van onze huidige wijnhuizen, Chateau des Chapelain uit St Foy de la Grande Bordeaux. Hier hebben wij een aantal pareltjes ontdekt die wij u zeker niet willen onthouden. Maar er zijn er meer. Dit soort onbekende wijnhuizen wil ik graag samen met mijn man blijven ontdekken en ook u hiervan laten meegenieten. Dus ik nodig u uit met ons via de site mee te gaan op wijnontdekkingsreis.