Skip to main content

Dol op chocolade? En toevallig ook op rode wijn? Dan hebben we dubbel zo goed nieuws voor je: de etenswaren zouden namelijk hét geheim zijn voor een huid met weinig rimpels.

Zowel rode wijn als chocolade zou helpen bij het verjongen van oude cellen en doen dat ook nog eens erg snel. De onderzoekers van de University of Exeter en de University of Brighton konden oude cellen jonger laten lijken en zich jonger laten gedragen.

VERJONGING VAN DE CELLEN

De cellen die de wetenschappers onderzochten, kregen langere telomeren. Deze dienen ter bescherming van chromosomen en zijn ook wel te vergelijken met de rafelende eindjes van schoenveters. Des te langer de telomeren zijn, des te jonger zijn de cellen.

Flavonoïden waren in het onderzoek de oorzaak van de verlengde telmoeren. Deze stoffen zitten in blauwe bessen, rode druiven en donkere chocolade. Naast het verjongende effect op de cellen, zou de werking van flavonoïden ook beschermen tegen darmkanker.